Išvyka į parodą „STUDIJOS 2020“

Vasario 7 d.  8-10 kl. mokiniai  vyko į Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ organizuojamą tarptautinę mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodą „Studijos 2020“.

Renginyje kiekvienas mokinys galėjo rasti atsakymą sau, ką daryti, kad ateityje būtum reikalingas darbo rinkoje ir kaip išsirinkti profesiją, dėl kurios niekada netektų gailėtis. Parodos metu mokiniai  vienoje vietoje susipažino su profesiniu mokymu, koleginėmis ir universitetinėmis studijomis, sužinojo darbo rinkoje vyraujantį specialistų poreikį, buvo kviečiami savarankiškai priimti su ateities planavimu susijusius sprendimus.

Parodoje buvo teikiama visa informacija apie brandos egzaminus, priėmimą į profesines ir aukštąsias mokyklas, studijų finansavimą ir kt. Čia pat mokiniai galėjo „pasimatuoti ateitį“ –  nusifotografavę mini fotostudijoje pamatyti, kaip jie atrodys tapę pasirinktos srities specialistais.

Įvairiose veiklose dalyvavo ne tik mokiniai, bet ir juos atlydėję mokytojai – Nida Skinderskienė, Rima Butkevičienė ir POT vadovė Alma Viduolienė.

Grįžome namo turėdami daug įvairios, vertingos informacijos ir dovanų.

 

Profesinio orientavimo vadovė Alma Viduolienė

Įrašas paskelbtas temoje POT veikla. Išsisaugokite pastovią nuorodą.