Vasario 25-26 d. vyko susitikimas su Biržų karo prievolės ir komplektavimo poskyrio viršininku št. srž. Donatu Voveriu

Vasario 25-26 dienomis mokykloje lankėsi  Biržų karo prievolės ir komplektavimo poskyrio viršininkas št. srž. Donatas Voveris. Susitikime dalyvavo 9-10 kl. mokiniai. Karininkas pokalbius pradėjo klausimu: ar turite apsibrėžę savo tikslą? Apie tikslo siekimą pasakojo, pateikdamas įvairius gyvenimiškus pavyzdžius: kaip Maiklas Džefris Džordanas tapo profesionaliu krepšininku, kokius veiksmus darydamas Sylvester Stallone tapo aktoriumi. Karininkas ir iš savo patirties papasakojo, kad jo tikslas buvo būti profesionaliu futbolininku, tačiau jis taip pat suprato, kad žaisti futbolą profesionaliai, turi būti labai „geras“. Smagiausia mokiniams patiko, kad kai mokykloje vykdavo šokiai, jis atsinešdavo sportinę aprangą, pašokęs šiek tiek nueidavo į futbolo treniruotes, pasportavęs dvi valandas, vėl grįždavo į šokius. Šokių pabaigoje palydėdavęs „linksmus“ draugus grįždavo namo žinodamas, kad rytoj ryte vėl jo laukia treniruotė. Toks stiprus buvo noras tapti profesionaliu futbolininku. Laikui bėgant futbolą pakeitęs į kitus prioritetus. Jau  dvidešimt vienerius metus jis tarnauja Lietuvos kariuomenėje. Pasakojime buvo dalijamasi savo patirtimi, kaip gauti iš savo numatyto tikslo galutinį puikų rezultatą. Mokiniams trumpais pavyzdžiais aiškino, kokie informacijos šaltiniai bei aplinka gali daryti įtaką savo tikslo siekimui, iš kur atsiranda mąstymas, nuo ko priklauso spendimas bei veiksmai ir, galų gale, kaip gaunamas norimas rezultatas. Ir svarbiausias dalykas – mokiniai sužinojo, ką daryti, jei negali pasiekti savo tikslo, kai netenkina gautas rezultatas.
Kadangi devintoje bei dešimtose klasėse yra nemažai berniukų, tai jiems labai aktuali informacija buvo apie tai, kokie yra tarnybos būdai. Karininkas papasakojo, kaip tampama karininku. Taip pat paminėjo, kokius privalumus turi norintys patys tarnauti kario savanorio tarnyboje ir kuo tai skiriasi nuo privalomosios pradinės karo tarnybos. Kokios klaidos daromos tikrinant šaukimo sąrašus internete į privalomą karinę tarnybą. Kaip ir kur galima įgyti karininko statusą tarnaujant tik savaitgaliais. Jei mokosi Lietuvos karo akademijoje, kokią privilegiją studentas įgyja po pirmo kurso. Paskaitoje nepamirštos buvo ir mergaitės, paminėta, kad ir joms suteikiamos sąlygos tarnauti savanoriškai karo tarnyboje.
Kiek pinigų uždirba nuolatinės privalomos pradinės karo tarnybos kariai? Į šį klausimą išsamiai atsakė poskyrio viršininkas št. srž. Donatas Voveris. Jo žodžiais tariant, pabaigus 9 mėn. tarnybą galima gauti nuo dviejų iki trijų tūkstančių eurų atlyginimą. Taip pat kiekvieną mėnesį kariui išmokama nedidelė „alga“ būtinoms gyvenimo išlaidoms. Ir visa tai priklauso nuo to, koks tu buvai karys.
Paskaitos pabaigoje karininkas palinkėjo mokiniams užsibrėžti tikslą ir būtinai jo siekti.

Karjeros vadovė Alma Viduolienė

Įrašas paskelbtas temoje Naujienos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.