Lapkričio 5 d. 6 a vyko kl. valandėlė, tema: „Svajonės: Aš kuriu savo gyvenimą“

 

Lapkričio 9 d. 6 a vyko kl. valandėlė, tema: „Svajonės: Aš kuriu savo gyvenimą“. Valandėlės metu  diskutavome: kas gi yra toji svajonė, iš kur ji ateina, kur ji mus veda. Pasigilinę kas yra svajonė mokiniai atliko praktinę užduotį „Svajonių žemėlapis“. Vienoje darbo lapo pusėje, nusibraižę spindulinę diagramą iš 8 sričių: šeima, draugai, darbas, laisvalaikis, finansai, asmeninis tobulėjimas, fizinė aplinka, sveikata, svajojo kaip atrodys jų gyvenimas po 15 metų.
Kitoje darbo lapo pusėje mokiniai braižėsi skritulio diagramą, kurios viduje nusibraižė 8 spindulius ir pasirinko tas pačias sritis. Kiekvieno spindulio pradžioje pažymėjo 10, o spindulio susikirtimo skalėje – 0. Toje diagramoje, pažymėdami ant spindulių mokiniais įsivertino kiekvieną sritį balais, kaip yra dabar (šeimoje, darbe…). Po to sujungę visus pažymėtus taškus gavo savo gyvenimo ratą. Gavę šį ratą paanalizavome, kaip jis sukasi, atrodo? Ar tikrai panašus į ratą?).
Ir paskutiniame veiksme išrinko 1-2 sritis, kurioms skyrėte mažiausiai balų, ir parašė 3 dalykus, ką galiu padaryti, kad Jūsų balai padidėtų (ką darau ir kada?), t. y. „Ką galiu padaryti (keisti) šiandien“, kad gyvenimo ratas būtų apvalesnis ir riedėtų toliau…

Įrašas paskelbtas temoje POT veikla. Išsisaugokite pastovią nuorodą.