Išvyka į parodą „STUDIJOS 2019“ – „Žinai, kas esi. Sužinok, kuo būsi“

Kiekvienais metais LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su Lietuvos parodų ir kongresų centru LITEXPO organizuoja tarptautinę mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodą „STUDIJOS 2019“. Šiemet šios parodos moto: „Žinai, kas esi. Sužinok, kuo būsi“.

Vasario 7 d. parodoje dalyvavo ir mūsų mokyklos 8-10 kl. mokinių grupė.  Šį kartą vykome ne tik apžiūrėti parodos, bet ir stebėti finalinio grožio paslaugų sektoriaus nacionalinio profesinio meistriškumo konkurso. Šią išvyką pagal projektą „Profesinio mokymo ir mokymosi visą gyvenimą populiarinimas Lietuvoje“ organizavo Lietuvos inovatyvių profesinio rengimo įstaigų asociacija  (LIPRIA) bei kvalifikacijos ir profesinio mokymo plėtros centras. Mokiniai dalyvavo konkurse. Karjeros koordinatorė A. Viduolienė vykdė mokinių atranką pateikdama projekto organizatorių atsiųstas užduotis. Kiekvienas mokinys pateiktame makete turėjo sukurti įvaizdį, atlikti teminį makiažą ir jį aprašyti.  Vykdyti atranką ir nustatyti nugalėtojus padėjo 9-10 kl. vadovės N. Skinderskienė, G. Skaiterienė, D. Šinkevičienė. Atranką laimėjo keturiasdešimt 8-10 kl. mokinių ir į parodą vyko nemokamai.

Nuvykę į parodą stebėjome kirpėjų, floristikos, makiažo grožio konkursus. Mokinius sužavėjo kirpėjo sukurta šukuosena bei prie jos derantis makiažas, florisčių kurtos puokštės. Domėdamiesi studijų galimybėmis užsienyje mokiniai dalyvavo loterijos žaidime, jiems sekėsi puikiai, džiaugėsi laimėtais vertingais prizais. Išbandė gebėjimus dirbti pagal instrukcijas, vadovaudamiesi brėžiniu pastatė medinį namą. Domėjosi kariškio profesija, sužinojo, kiek sveria ginklas, kaip jį reikia saugiai laikyti. Neaplenkė ir Aukštųjų mokyklų stendų, bendravo su universitetų atstovais, domėjosi, kokių žinių ir gebėjimų reikia norint studijuoti pagal pasirinktos specialybės programą.

                                                                   Karjeros koordinatorė A. Viduolienė,
10 a klasės vadovė G. Skiauterienė

                                                                   

Įrašas paskelbtas temoje Naujienos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.